Financiar

Unde ajunge dobanda BNR?

Unii analisti apreciaza ca aceasta va fi marita la 9,5%. Cresterea ar putea genera un nou salt al dobanzilor la creditele si depozitele in lei. Banca Nationala a Romaniei ar putea decide peste doua zile o noua majorare a dobanzii de politica monetara, apreciaza o parte a analistilor. Acestia nu exclud majorari mai mari. Altii cred ca dobanda ar trebui marita cu cel mult 0,25 puncte procentuale. Exista insa si voci care argumenteaza ca dobanda nu ar trebui majorata. Ultima decizie de acest fel a dus dobanda BNR la 9%.

Economistul -sef al BCR, Lucian Anghel , considera ca banca centrala va mari dobanda cu 0,5 puncte procentuale, dar nu exclude o majorare mai mare. „Scenariul de baza e cresterea dobanzii cu 0,5 puncte procentuale. Nu exclud o majorare mai mare. De ce? E posibil ca la sfarsitul lunii martie sa asistam la o inflatie mai mare decat cea prognozata de BNR, de 8,3%. E posibil sa fie chiar 8,5%“, afirma Anghel. El adauga ca, in cazul unei evolutii nefavorabile a cursului de schimb, inflatia ar putea fi chiar mai mare de 8,5% la sfarsitul acestei luni. Dar Anghel afirma ca este posibil ca majorarea dobanzii de miercuri sa fie ultima din acest an.

Continuarea in Evenimentul Zilei

 

Pentru mai multe informatii legate de economie aboneaza-te la Newsletter-ul Financiar Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea