Financiar

#arctic romania

Un producator din Romania sfideaza criza in timpul pandemiei. Ce vanzari a avut?

Producatorul roman de aparate electrocasnice Arctic, controlat de grupul turc Arcelik, a raportat ca vanzarile sale au continuat sa creasca pe aproape toate pietele europene, in ciuda pandemiei COVID-19.

Compania produce in principal frigidere si masini de spalat, dar si electrocansnice mici: fier de calcat, hote, etc. Cu toate acestea, oficialii companiei sunt reticenti sa faca estimari pentru acest an, invocand incertitudini ale pietei.

In urma unui calcul al salariului net mediu per angajat vs incasari in prima parte a anului, compania inregistreaza o crestere de 7,8%.

Evolutia vanzarilor pe alte piete decat cea locala este cruciala, avand in vedere ca peste 80% din productia celor doua fabrici arctice din Romania pleaca peste hotare.

"In mod natural, reducerea traficului in magazine si scaderea cererii in segmentul de vanzare cu amanuntul ar putea afecta toata industria de electrocasnice in urmatoarea perioada. Cu toate acestea, grupul Arçelik, in ciuda faptului ca se confrunta cu riscurile si incertitudinea cauzate de COVID-19, a continuat sa-si creasca vanzarile pe aproape toate pietele europene pana in prezent ", au declarat oficialii companiei.

Anul trecut, Arctic a avut o cifra de afaceri de 2,5 miliarde de lei (540 milioane de euro), cu aproape 8% mai mare decat in 2018.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea