Financiar

#brazi eco #sarbatori #preturi brad

Un brad de Craciun poate costa pana la 1.200 de lei

Brazii romanesti se vand cu preturi intre 20 si 80 de lei, in functie de inaltime si de bogatia coroanei, in Piata Obor din Capitala.

Cei mai stufosi si mai verzi sunt brazii de import, adusi din Danemarca si din Olanda, care pornesc de la pretul de 100 de lei, scrie Evenimentul Zilei.

Un brad de doi metri ajunge la circa 200 de lei, iar unul de 4-5 metri poate costa si 1.200 de lei, cu transportul inclus. In hipermarketuri , preturile brazilor de import sunt ceva mai mici si incep de la 65-70 de lei bucata.

In pietele din Hunedoara si Deva preturile brazilor autohtoni variaza intre 30 si 150 de lei. Cei importati din Austria au preturi cuprinse intre 100 si 150 de lei. Potrivit reprezentantilor Directiei Silvice Hunedoara, la nivelul intregului judet vor fi scosi la vanzare doar 2.000 de brazi din cauza ca padurile sunt prea tinere pentru a fi taiate.

Pretul variaza, in functie de inaltime si de specie, intre 20 de lei, pentru un brad de pana la 1,3 metri inaltime, si 25 de lei, pentru brazii de 3 metri. Un brad artificial se vinde la preturi cuprinse intre 25 si 120 de lei, in functie de textura , culoare si dimensiuni. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea