Financiar

#ue #taxa #banci

UE vrea taxa globala pe tranzactiile bancare si consolidare fiscala

Oficialii europeni au admis ca UE mai are inca multe eforturi de facut inainte de a convinge alti membri G20 de necesitatea introducerii unei taxe globale pe tranzactiile bancare si a unei consolidari fiscale, relateaza EUobserver, citat de Newsin.

Reuniunea de saptamana trecuta a liderilor europeni a dus la un acord larg privind o taxa bancara, pentru reducerea costurilor unor eventuale noi pachete de salvare, dar tari precum Canada, China si Brazilia, ale caror banci au avut mai putin de suferit in urma crizei globale, s-au opus acestei masuri.

"Nu negam faptul ca trebuie depuse eforturi de convingere", a spus luni un oficial european, sub acoperirea anonimatului.

"Depinde de cat de mare este taxa. Daca este o taxa foarte mare, de 20 de puncte procentuale de baza", atunci celelalte parti vor fi dificil de convins, a spus oficialul, sugerand ca UE urmareste o taxa mult mai mica. "Daca vorbim numai de cateva puncte de baza nu vom afecta pietele de capital", a adaugat el.

Uniunea Europeana, reprezentata de presedintele CE Jose Manuel Barroso si de presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy , alaturi de liderii celor rmai mari economii din blocul europeana, va intampina obstacole si a convinge o serie de tari, precum Statele Unite, ca este bine lanseze consolidarea bugetara.

In conditiile in care majoritatea tarilor din regiunea europeana considera ca criza subliniaza necesitatea unei discipline fiscale, Washingtonul este ingrijorat ca o reducere prea mare a cheltuielilor bugetare poate submina refacerea economica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea