INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Financiar

#someri #credite #microintreprinderi

UE va lansa un program de microcredite pentru someri anul acesta

Uniunea Europeana va lansa in acest an un program de sustinere a somerilor prin microcredite destinate infiintarii de mici intreprinderi , potrivit unui proiect aprobat, joi, de Parlamentul European. Creditele vor avea valori mai mici de 25.000 de euro, iar suma totala alocata pentru acest program in 2010 este de 25 de milioane de euro.

Programul are rolul sa dea o noua sansa somerilor si sa faca accesibil antreprenoriatul pentru categoriile cele mai defavorizate din Europa.

Creditele sunt destinate persoanelor care si-au pierdut locul de munca sau risca sa ramana fara slujbe si care vor sa infiinteze firme cu sub zece angajati si o cifra de afaceri de pana la doua milioane de euro, dar au dificultati sa obtina un credit bancar traditional.

Valoarea totala a programului, care se va derula timp de patru ani, este de 100 de milioane de euro, din care 60 de milioane de euro vor proveni din programul UE pentru solidaritate si munca, numit "Progress" si 40 de milioane de euro din fondurile nealocate din bugetul Uniunii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea