Financiar

#elena udrea #bonusuri #bugetari

Udrea: Guvernul vrea sa elimine bonusurile bugetarilor

Guvernul nu va mai acorda salariale bugetarilor, pe considerentul ca solidaritatea in perioada de criza presupune sa accepti sa muncesti mai mult si sa fii platit mai putin, a declarat ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, citata de Mediafax.

Intrebata, miercuri, de jurnalisti ce se va intampla cu stimulente financiare acordate bugetarilor, care ajung sa reprezinte si 75% din salariu, Udrea a raspuns ca intentia Guvernului este de a nu mai acorda astfel de bonusuri.

"S-a discutat ca aceste stimulente sa nu se mai acorde si fie lucrul acesta sa se decida la nivelul cabinetului, pentru ca stimulentele le acorda doar ministrul, fie sa se ia o hotarare formala in Guvern prin care sa se interzica acordarea stimulentelor. Deci este o discutie ca aceste stimulente sa nu se mai acorde", a spus ministrul Dezvoltarii si Turismului.

Elena Udrea a spus ca, personal, crede ca sistarea stimulentelor ar trebui sa reprezinte o decizie a ministrilor, care "totusi sunt responsabili".

"Eu cred ca totusi ministrii sunt responsabili si nu au nevoie de o hotarare de guvern ca sa nu acorde aceste stimulente, care fac niste diferentieri intre angajatii din aceleasi ministere si din ministere diferite. E adevarat ca tocmai acesta este rostul stimulentelor: sa recompensezi pe cei care pe aceleasi functii au o munca diferita sau muncesc mai mult. Insa, in aceasta perioada, probabil ca solidaritatea inseamna sa accepti sa muncesti mai mult si sa fii platit mai putin", a spus Udrea.

Un document al Ministerului Finantelor prezentat in urma cu trei saptamani de Mediafax arata ca fondul de stimulente rezervat bugetarilor a depasit anul trecut 1,1 miliarde lei, pentru un numar mediu total de 336.648 posturi platite, fara ca nivelul castigului salarial mediu brut total sa scada, in majoritatea institutiilor, sub 3.000 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea