Financiar

#fonduri europene #tva #proiecte cu fonduri UE #tva deductibil

TVA-ul va fi deductibil pentru proiectele cu fonduri UE

Taxa pe valoarea adaugata aferenta proiectelor finantate din fonduri structurale si de coeziune va deveni cheltuiala eligibila si va fi suportata din fonduri comunitare , incepand cu 1 ianuarie 2012 , a hotarat Guvernul.

"Hotararea are in vedere doua obiective: pe de-o parte, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor comunitare prin faptul ca TVA devine eligibila, deci poate fi suportata din fondurile comunitare.

Pe de alta parte, are un efect pozitiv asupra beneficiarilor care astfel vor putea sa-si deduca aceasta cheltuiala, care va fi suportata din fonduri UE ", a afirmat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Noile prevederi vor intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2012. In termen de 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a acestei hotarari, vor fi emise instructiuni de aplicare la nivelul autoritatilor de management.

Orban a explicat ca, in momentul in care TVA-ul devine eligibil, vor putea fi finantate mai putine proiecte din fonduri comunitare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea