Financiar

#tva #reducere tva #produse agroalimentare

TVA-ul pentru produsele agroalimentare de baza ar putea scadea la 9%

Guvernul intentioneaza ca, incepand cu anul 2013, sa scada nivelul TVA pentru produsele agroalimentare de baza de la 24% la 9%.

"Sustin introducerea, de la 1 ianuarie 2013, cu toate implicatiile bugetare, a unei TVA diferentiata pentru produsele agricole, o TVA de 24%, din care 9% sa fie retinuta pentru buget si 15% sa fie rambursata producatorului. Este un program fundamental si ne dorim ca efectele de scadere a preturilor, dar mai ales de combatere a evaziunii fiscale si de sprijin a producatorilor autohtoni, sa fie pozitive in 2013", a declarat, marti, Victor Ponta, la o conferinta de presa sustinuta la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Reprezentantii patronatelor din domeniu sustin ca reducerea TVA de la 24% la 9% pentru alimentele de baza va duce la o scadere a preturilor acestor produse cu 15% si la diminuarea semnificativa a evaziunii fiscale.

"Daca la 1 ianuarie 2013 scade TVA cu 15%, vom cumpara in acea zi paine cu 15% mai ieftina fata de cea cumparata cu o zi inainte", a declarat Aurel Popescu, presedintele patronatului Rompan din industria panificatiei.

Foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea