Financiar

#evaziune fiscala #reducere tva #rectificare bugetara #TVA paine

TVA la paine nu va mai fi redus de la 1 iulie

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a anuntat ieri intr-o conferinta de presa ce a avut loc la Stuttgart ca reducerea TVA-ului la paine nu se va mai putea face la data stabilita, 1 iulie.

Victor Ponta a motivat ca aceasta masura este necesara pentru ca deficitul bugetar sa ramana in aceleasi limite care au fost stabilite la inceputul anului.

Reducerea TVA-ului la paine, de la 24% la 9%, a fost amanata pana la urmatoarea rectificare bugetara, iar Ponta a precizat ca, totusi, calculele in aceasta privinta vor continua, pentru a se gasi o solutie care sa acopere aceasta reducere incat deficitul bugetar sa ramana in limitele impuse.

De altfel, si ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, sustine ca aceasta reducere ar aduce venituri suplimentare la bugetul de stat, doar daca vor fi luate si masuri de combatere a evaziunii fiscale, care, in domeniul panificatiei, a ajuns la 80%.

Sursa foto: incont.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea