Financiar

#plafonare salarii #venituri fiscale #impozit #tva #pib #cod fiscal #aplicare

TVA la incasare: Normele de aplicare vor fi publicate saptamana viitoare

Proiectul de norme de aplicare pentru ordonanta prin care a fost modificat Codul Fiscal urmeaza sa fie publicat saptamana viitoare pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, a anuntat Dan Manolescu, secretar de stat in cadrul ministerului.

El a precizat ca publicarea acestuia este necesara pentru ca normele sa fie aprobate de Guvern pana in data de 23 februarie.

Una dintre principalele modificari ale Codului Fiscal prevede introducerea sistemului TVA la incasare. Acesta lucru presupune colectarea taxei la momentul incasarii contravalorii livrarilor sau prestarilor efectuate, dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data emiterii factorii.

Estimarile Guvernului arata ca plata TVA la incasare va duce la o crestere cu 0,5% a Produsului Intern Brut.

O alta prevedere a noului Cod Fiscal se refera la reducerea plafonului veniturilor pentru microintreprinderi. Astfel, plafonul a fost redus de la 100.000 de euro la 65.000 de euro. Toate firmele care nu depasesc plafonul de 65.000 de euro sunt obligate sa plateasca impozit de 3% pe veniturile realizate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea