Astfel, pentru a viza investitiile care pot transforma fermele de diferite dimensiuni in afaceri profitabile, antreprenorii din acest sector se pot orienta catre credite pentru fermieri care le permit sa-si modernizeze echipamentele, sa-si extinda activitatea si sa gestioneze mai bine costurile sezoniere. Toate acestea vor face ca fermele sa devina mai stabile, din punct de vedere financiar, si sa fie mai bine pregatite pentru viitor.
Ce sunt creditele agricole si cum ii ajuta pe fermieri
Creditele agricole sunt instrumente financiare concepute pentru a raspunde nevoilor fermierilor. Exista credite cu ajutorul carora fermierii pot acoperi cheltuieli diferite din ferme, printre care:
Achizitionarea de utilaje agricole moderne
Agricultura zilelor noastre se bazeaza pe echipamentele moderne. Progresele recente ale tehnologiei au propulsat industria din Romania si din lume intr-o noua era, in care masinile inovatoare si solutiile inteligente revolutioneaza modul in care fermierii cultiva, gestioneaza si recolteaza culturile. Aceste inovatii au dus productia la urmatorul nivel, de la lucrarile solului, pana la depozitarea recoltelor, ducand la cresterea productivitatii si la reducerea costurilor de operare.
Un credit care poate fi accesat in acest scop este Creditul Echipat, prin care se poate obtine finantare pentru achizitia de utilaje, echipamente si instalatii necesare in fermele vegetale si zootehnice. Pentru investitii in tehnologizare, automatizare si digitalizare a fermei, Creditul Farm Tech este de mare ajutor.
Extinderea suprafetelor cultivate
Aceasta reprezinta o strategie esentiala pentru fermierii care doresc sa creasca productia si sa-si diversifice culturile. Pe termen lung, extinderea terenurilor cultivate contribuie la cresterea economiilor, prin reducerea costurilor pe unitatea de productie. Fermierii isi pot acoperi cheltuielile legate de astfel de investitii cu ajutorul creditului Hectar Plus, prin care pot cumpara teren agricol cu plata la recolta, garantand cu terenul pe care urmeaza sa-l achizitioneze, daca este intabulat, sau cu alte terenuri aflate in proprietatea lor.
Dezvoltarea unor practici agricole sustenabile
Adoptarea practicilor sustenabile este un pas important pentru protejarea resurselor naturale si asigurarea viabilitatii fermei pe termen lung. Irigatiile pot fi o masura importanta in acest demers, contribuind la reducerea consumului de apa si a costurilor asociate. Prin Creditul pentru Irigatii, fermierii pot achizitiona sisteme moderne de irigatii, pentru o cultura sanatoasa, roditoare si profitabila.
Accesul la capital de lucru
Capitalul de lucru este indispensabil pentru orice afacere, dar mai ales pentru cele din sectorul agricol. Productivitatea si calitatea culturilor este influentata in mod direct de semintele utilizate, de fertilizatori si de alte materiale. In lipsa lichiditatii, fermierii pot fi pusi in situatia de a face compromisuri care afecteaza performanta fermei. Creditele capital de lucru sunt, astfel, o gura de oxigen, oferind acces la fonduri cu care pot fi acoperite costurile sezoniere. Credite precum: Agroinput, Flux Constant, Stoc Smart, Lapte Bun si Avans Forward ofera ajutor in situatiile in care fermele au nevoie de capital circulant.
Sustenabilitate si profitabilitate – succes pe termen lung
In prezent, agricultura nu mai inseamna doar productie, ci si o responsabilitate importanta fata de mediu si comunitate. Calauzindu-ti afacerea agricola catre sustenabilitate, vei remarca beneficii multiple. Unul dintre cele mai importante ar fi reducerea costurilor pe termen lung. Investind in tehnologii, vei diminua consumul de energie si de resurse, astfel ca te vei bucura de un efect care se va resimti si peste multi ani.
Profitabilitatea permite fermierilor sa-si acopere cheltuielile curente, sa investeasca in modernizare si sa creeze o baza solida pentru viitor. Fermele profitabile genereaza venituri constante si permit extinderea activitatii si reducerea dependentei de factori externi.
Impreuna, profitabilitatea si sustenabilitatea sunt premisele succesului pe termen lung al afacerii agricole, oferind stabilitate, competitivitate pe piata si durabilitate, benefice atat pentru comunitati, cat si pentru mediul inconjurator.
FOTO: freepik.com
Advertorial