Financiar

#imprumuturi #ue #economie #traian băsescu # stabilizata

Traian Basescu: Economia a fost stabilizata si s-au luat masurile necesare pentru iesirea din criza

Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri,  la Palatul Cotroceni, ca Romania nu va mai trage ultima transa , in valoare de un miliard de euro, de la FMI. Motivul: acordul pe doi ani cu FMI, UE si Banca Mondiala s-a incheiat cu succes, "economia a fost stabilizata" si s-au luat masurile necesare pentru iesirea din criza.

"In discutiile de ier i(n.r.  – sambata), ca de altfel si la discutiile de la inceputul misiunii, am constatat ca evaluarile Romaniei si ale delegatiei Fondului, UE si Bancii Mondiale coincid. Prima expresie care poate fi utilizata este ca acordul pe doi ani cu cele trei institutii s-a incheiat cu succes. Economia a fost stabilizata si s-au luat masurile necesare pentru iesirea din criza. Dupa evaluarile incheiate de curand, pot afirma ca s-au creat conditii pentru a se trece la o crestere economica durabila. Stiu foarte bine ca unele masuri au fost extrem de dureroase pentru cea mai mare parte a populatiei. Nici eu, nici guvernul, nu am luat aceste masuri cu placere. Masurile au fost absolut necesare", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a precizat insa ca Romania va trage transa de un miliard de euro de la Uniunea Europeana, in vederea acoperirii  deficitului bugetului de stat.

Traian Basescu a mai spus ca in prezent tara noastra se afla in afara zonei de risc economic. "Etapa care urmeaza este, in primul rand, una de consolidare a situatiei macroeconomice a Romaniei si o etapa de prefigurare a cresterii economice viitoare", a declarat seful statului.

Traian Basescu a mai declarat ca noul acord, in valoare de cinci miliarde de euro,  pe care Romania il va incheia cu Fondul Monetar International este unul de tip preventiv : “Noul acord este preventiv. Acordul este pe doi ani. Este un acord care are obiective pe termen mediu. Noul acord nu implica finantare, este un acord de precautie prin care Romania are la dispozitie 5 miliarde de euro”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea