Financiar

#avere #top tari #locuitori bogati

Topul tarilor cu cei mai bogati locuitori

Cei mai bogati locuitori din Uniunea Europeana sunt elvetienii, cu o avere financiara neta de 141.895 de euro pe locuitor. Romania se afla pe locul 42 din 52 de tari in topul tarilor cu cei mai bogati locuitori, cu o medie de 2.327 de euro pe locuitor, arata un studiu realizat recent de grupul german de asigurari Allianz.

Activele financiare nete au crescut in Romania cu 0,6% anul trecut, insa ritmul este unul descendent in comparatie cu celelalte state din Europa Centrala si de Est. Performante la fel de slabe precum tara noastra au inregistrat si tari precum Slovenia sau Turcia, mai arata studiul.

Pe locul 2 dupa Elvetia in topul tarilor cu cei mai bogati locuitori se regasesc SUA, cu 100.710 euro pe locuitor, urmate de Japonia, cu 83.610 euro, Belgia, cu 73.520 de euro, Olanda, cu 68.760 de euro, Canada, cu 66.550 de euro, Singapore, cu 66.400 de euro sau Taiwan, cu 65.080 de euro.

Datele luate in considerare pentru realizarea acestui raport au fost averea acumulata pana la sfarsitul anului trecut de gospodariile private in active financiare, dar si conturile bancare, actiunile ori obligatiunile, fara datorii.

Sursa foto: capital.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea