Financiar

#card de debit #salariu #banci

Top carduri de debit pentru salarii

Tot mai multi salariati romani isi primesc plata lunara pe card. Angajatorii aleg aceasta varianta, in mare parte, din cauza ca este mai eficienta, nemaifiind nevoie ca angajatii sa se prezinte personal sa isi ridice salariile in numerar. Va prezentam, in continuare o selectie a cardurilor pentru salarii oferite de bancile din Romania, cu accentul pus pe caracteristicile care le diferentiaza de cardurile de debit obisnuite.

Credit Europe Bank are pentru clientii sai contul de salariu COMOD, cu un card Visa Electron atasat, care ofera pana la 7,5% dobanda. Pentru emiterea cardului nu se percepe nicio taxa, iar clientii au posibilitatea de a obtine o deschidere de cont de pana la noua ori venitul net.

ING Bank le ofera clientilor cardul Cont'Rol, cu o dobanda de 7% pe an pentru banii depusi. Contului i se poate atasa si o asigurare, care va dubla din ziua precedenta producerii evenimentului asigurat, cu un minim de 1.500 lei si un maxim de 50.000 lei.

Totodata, pentru 4 lei pe luna, clientii pot afla exact cand le este livrat salariul pe card, fiind anuntati prin SMS in legatura cu orice tranzactie mai mare de 200 de lei - atat depunere, cat si retragere. Cardul poate fi folosit atat in tara, cat si in strainatate sau pentru cumparaturi pe internet.

CEC Bank are in portofoliu doua tipuri de carduri de debit care pot fi folosite pentru salariu. Acestea pot beneficia de o de pana la noua salarii nete, insa nu mai mult de 40.000 de lei. Limita minima de credit este de 100 de lei, iar linia poate fi folosita pe toata perioada in care clientul primeste salariul în contul de card. Potrivit bancii, in majoritatea cazurilor, limita de descoperire in cont nu are o data fixa de rambursare integrala, cu conditia mentinerii aceluiasi loc de munca.

Ambele carduri pot fi utilizate pentru cumparaturi securizate pe Internet, prin inrolarea in serviciul 3 D Secure pus la dispozitie de catre banca.

La randul sau, Banca Transilvania ofera trei tipuri de carduri pentru salarii, atat sub brandul Visa, cat si Mastercard, care pot fi folosite si in strainatate. Posesorii pot beneficia si de o linie de credit de pana la sase venituri lunare eligibile, cu conditia incadrarii in gradul de indatorare (maxim 3500 EURO). Eligibilitatea si limita de credit se stabilesc in functie de un scoring care se face in sucursala bancii.

Cardurile de debit Bancpost vin sub brandurile Visa, Visa Electron, Mastercard si Maestro. Pot fi folosite atat in tara, cat si in strainatate, insa au o limita de retragere de numerar de 2.000 de lei pe zi. Banca spune ca aceasta masura ii protejeaza pe clienti de potentiale fraude.

Banca Comerciala Romana are in portofoliul sau trei tipuri de carduri pe care se pot livra salariile. Posesorii acestora pot beneficia, in baza unui protocol incheiat cu angajatorul, de un credit de minimum 75% din salariul net si maximum sase salarii nete, insa fara a depasi limita maxima de 5.000 euro, echivalent in lei. Totusi, chiar daca nu exista un protocol incheiat intre banca si firma angajatoare, salariatul tot poate primi o linie de credit de 1 - 6 salarii nete, in limita a 5.000 euro.

Cardurile BCR pot fi folosite pentru plata facturilor, incarcarea cartelelor de telefonie mobila si a cardurilor RATB. Totodata, posesorii pot beneficia de reduceri la comercianti parteneri ai bancii.

BRD - Societe Generale vine in intampinarea clientilor cu un Maestro care poate fi folosit oriunde in lume, atat la comerciantii traditionali, cat si la cei online.

Posesorii cardului pot obtine o linie de credit de pana la sase salarii nete si pot opta pentru incasarea pe card a dobanzilor pentru depozitele BRD in lei pentru care dobanda se plateste lunar.

Pentru clientii sai, ofera doua carduri pentru salarii, sub brandurile Visa Electron si Maestro. Beneficiarul trebuie sa depune 5 lei pentru deschiderea contului si poate obtine, optional, o .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea