Financiar

#bilete electronice #femei #cariera #facebook #ceo #ibm #imprimante #snacks-uri #copiatoare

Top 5 cele mai puternice femei de afaceri in 2012

Anul 2012 poate fi considerat un an benefic pentru femeile din zona afacerilor. Astfel, pentru prima oara in istoria companiei IBM, functia de CEO a fost preluata de o femeie, iar Facebook, cea mai mare retea de socializare din lume, are un nou director in persoana experimentatei Sheryl Sandberg.

Iata cum arata clasamentul celor mai puternice femei de afaceri in 2012.

1 Sheryl Sandberg

Locul intai in topul celor mai puternice femei de afaceri in 2012 ii revine lui Sheryl Sandberg. Dupa ce a ocupat timp de patru ani postul de director de operatiuni in cadrul Facebook, Sanberg a primit cea mai importanta recunoastere din cariera sa, fiind desemnata in iunie director al aceleiasi companii.


2 Indra Nooyi

Indra Nooyi, CEO-ul si directorul PepsiCo, este de 6 ani o prezenta constanta in primele 20 de locuri ale topului celor mai puternice femei din lumea afacerilor. Datorita ei, actionarii firmei au primit anul trecut nu mai putin de 5,6 miliarde de dolari. In plus, veniturile Pepsi au crescut cu 15%, ajungand la 66 de miliarde de dolari.


3 Irene Rosenfeld

In august 2011, compania nord-americana Kraft si-a anuntat diviziunea in doua firme de sine statatoare. Una dintre ele este Mondelez International Inc, o societate care se va ocupa cu afacerile cu snacks-uri, iar cealalata este Kraft Foods Group Inc, care va derula afaceri in domeniul alimentar.

Aceasta importanta miscare a fost decisa si coordonata de Irene Rosenfeld, femeia care este in acelasi timp director si CEO al Kraft.


4 Virginia Rommetty

La sfarsitul lui 2011, Virginia Rometti a fost desemnata in functia de presedinte al consiliului de administratie in cadrul IBM. Este pentru prima oara cand o femeie ocupa un post atat de important ierarhia companiei. Venirea lui Rometti in acest post-cheie a fost de bun augur, veniturile firmei depasind in acest moment fabuloasa cifra de 100 de miliarde de dolari.

5 Ursula Burns

Ursula Burns, directorul si presedintele consiliului de administratie din cadrul Xerox Corp, a continuat sa regandeasca strategia companiei, iar eforturile ei au dat rezultate. Astfel, Xerox este mai mult decat un furnizor de imprimante si copiatoare. Statistica arata ca, in acest moment, jumatate din castigurile celor de la Xerox provin din servicii precum gestionarea tranzactiilor cu bilete electronice, roviniete si locuri de parcare.

Sursa foto: cnet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea