Financiar

#taxe #impozite #salarii #fmi

Toate variantele FMI au implicat scaderea cu 20% a salariilor

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu , spune ca FMI-ul a cerut majorarea cotei unice si a TVA-ului si ca ii este greu sa inteleaga in ce masura marirea acestor taxe i-ar afecta doar pe cei bogati .

Sebastian Vladescu sustine ca in niciunul din scenariile analizate cu FMI nu a fost exclusa reducerea imediata a salariilor in sectorul bugetar cu minimum 20%, precizand ca ii este greu sa inteleaga in ce masura cresterea TVA la 24% si a cotei unice la 20% i-ar afecta doar pe cei bogati.

Aceste declaratii vin ca reactie la declaratiile facute de directorul Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn . Seful Fondului Monetar International a declarat intr-un interviu difuzat de France 2 ca s-a opus deciziei de reducere cu 25% a salariilor bugetarilor din Romania, sugerand insa o majorare a "impozitelor pentru bogati", propunere refuzata insa de guvernul roman.

 ( citeste continuarea in Realitatea.net )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea