Financiar

#pachete tigari #pachete albe #intentie

Tigarile ar putea fi vandute doar in pachete albe, fara marca producatorului

Pachetele de tigari nu vor mai fi inscriptionate cu numele brandului sub care sunt produse sau logo-ul companiei producatoare, astfel incat cumparatorii sa nu mai faca deosebire intre acestea, potrivit unui reglementari propuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii .

Astfel, tigarile ar trebui comercializate in pachete albe pe care vor fi imprimate doar avertismentele referitoare la riscurile de imbolnavire . Acestea ar trebui pozitionate in partea superioara a zonei de afisaj , iar mesajele de avertizare ar trebui sa acopere o suprafata mai mare de 50% din spatiul principalelor zone de afisaj, scrie Capital.

Oficialii companiilor din industria tutunului sustin ca aceasta propunere aduce atingere drepturilor agentilor economici de a comercializa un produs legal. In acelasi timp, reprezentantii companiilor din domeniul publicitatii sustin ca printre consecintele restrictionarii brandingului de pe pachete de tigari se vor numara incurajarea comertului ilicit si scaderea veniturilor la gugetul de stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea