Financiar

Taxa de prima inmatriculare "ingrasa" piata auto second din Bulgaria

taxa de prima inmatriculare din Romania a mai deschis inca un business de nisa pentru bulgari . Astfel, acestia scot zeci de mii de euro din vanzarea, inmatricularea si asigurarea masinilor second-hand vandute romanilor.

Mii de romani din sudul tarii si-au cumparat deja masini inmatriculate peste Dunare, din simplul motiv ca acestea sunt de cel putin doua ori mai ieftine decat aici. Daca media taxei de inmatriculare a unui automobil second-hand este de circa 1.500 euro in Romania, la bulgari, este de 300 de euro. La fel se discuta si cand vine vorba de preturile la accesorii pentru masina... marketingul bulgaresc il bate pe cel romanesc.

Mii de romani care refuza taxa auto impusa de guvernul Tariceanu isi achizitioneaza masini second-hand de peste Dunare, profitand de preturile mult mai mici din Bulgaria. “Singura diferenta la achizitionarea unei masini de la bulgari este ca acolo nu mai platesti acea taxa de inmatriculare atat de mare.

La ei, o astfel de taxa este undeva la 300 euro, pe cand la noi ajunge sa fie in medie cam 1.500 euro. Sunt si masini ale caror preturi sunt depasite de taxa de inmatriculare la noi. Spre exemplu, o masina cu  o vechime mai mare de 10 ani are o taxa de inmatriculare mai mare decat pretul.

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea