Financiar

#notari publici #tarife notari #servicii notariale

Tarifele notarilor s-ar putea tripla

Anul acesta, tarifele practicate de notarii publici ar putea creste semnificativ, ajungand chiar sa se tripleze pentru anumite servicii.

"Pentru anumite categorii de servicii notariale , tarifele se vor dubla si chiar tripla incepand din ianuarie 2012. Serviicile notariale din Romania sunt mai scumpe decat in majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene, fiind de patru ori peste medie.

Cerem retragerea intiativei legislative privind tarifele de onorarii pe care le vor percepe notarii publici in 2012", se arata intr-o online impotriva maririi tarifelor notariale.

Pe de alta parte, reprezentantii Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania au declarat ca deocamdata tarifele nu au fost modificate, dar nu neaga ca aceste lucruri se vor intampla.

Consiliul Concurentei a realizat un studiu cu privire la tarifele notarilor si au ajuns la concluzia ca acestea sunt mai mari decat cele practicate in Uniunea Europeana.

"Romania are un cost real al serviciilor notariale mai mare de sapte ori decat in Portugalia, de 14 ori decat in Germania, de cinci ori decat in Franta, de sase ori decat in Austria sau Spania si de patru ori decat in Belgia. In Romania onorariile reale sunt mai mari decat in Polonia, Ungaria sau Slovenia", a anuntat Consiliul Concurentei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea