Financiar

#reduceri de taxe #notari #partaj #tranzactii imobiliare

Tarife mai mici la notariate

Romanii vor avea parte de tarife mult mici la notariate. Ei vor plati cu pana la 90 % mai putin pentru actele de vanzari , ipoteci sau incheiate prin , informeaza gandul.info.

"Avand in vedere faptul ca piata imobiliara din Romania nu pare sa se revigoreze semnificativ prea curand, notarii publici propun Ministrului Justitiei reducerea considerabila a onorariilor pentru serviciile notariale cu impact direct asupra populatiei: vanzari, ipoteci, mosteniri etc"
, potrivit unui comunicat al Uniunii Nationale a Notarilor Publici.

 Astfel, daca in prezent  pentru autentificarea unui la un imprumut in valoare de 100.000 de lei un roman trebuie sa scoata din buzunar 875 lei, dupa ajustarea de rigoare suma platita va fi de 575 lei.

De asemenea, va scadea si taxa pentru autentificarea actelor de garatie mobiliara sau imobilara in cadrul programelor sociale. Astfel, pentru o de 400.00 lei, se va achita suma de 500 lei, si nu 1775 lei cat se platea pana in prezent.

Reduceri vor fi si la onorariile percepute pentru instrainari imobiliare (peste 12 procente), precum si la actele de partaj (40 – 90 %).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea