Financiar

#statistica venituri #cosul zilnic #venituri romani #cheltuieli romani

Suntem atat de saraci, ca si statistica e data peste cap! Pe ce-si cheltuiesc romanii banii

Romanii nu reusesc sa economiseasca deoarece cheltuiesc cel putin cat castiga. Iar cheltuielile nu sunt pe vreo extravanta vacanta sau achizitii spectaculoase, ci, in proportie de 90%, pe mancare, bautura, facturi, combustibil si reparatii in casa. 

Potrivit datelor oferite de Institutul National de Statistica, venitul mediul lunar pe familie a fost in 2014 de 2.500 de lei. Cheltuielile - 2.269 de lei. Cei mai multi bani s-a dus pe mancare, bautură facturi la apa, energie electrica si termica, gaze, pe combustibili si dotari facute in locuinta. Astfel, unei familii ii raman in medie 250 de lei pentru imbracaminte, incaltaminte, vacante si eventuale cheltuieli cu educatia copiilor, sanatate etc. Cei mai multi romani castiga bani din salarii, insa unii au parte si de ajutor din partea familiei. 

In aceste conditii, nu putini isi depasesc bugetul lunar. Astfel, peste 40% din romani au cel putin o datorie. Peste jumatate nici macar nu-si doresc sa discute despre asta, iar vecinii sau prietenii rareori stiu cu ce dificultati financiare se confrunta o familie. Cele mai multe datorii se fac din nevoia de reinnoire a electrocasnicelor sau a reamenajarilor facute in casa. 

Iata cum sunt repartizate, potrivit INS, cheltuielile romanilor: 

Sursa: INS via Libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea