Financiar

#subventii agricultura #sprijin agricol #ministerul finantelor publice

Subventii de peste 89 milioane lei, pentru producatorii agricoli

Ministerul Finantelor Publice a alocat, vineri, 23 ianuarie, pentru efectuarea platilor reprezentand sprijinul financiar acordat producatorilor agricoli din sectorul zootehnic pentru productia de carne, oua, miere, suma de 89.789.681 lei.

Astfel, pentru imbunatatirea calitatii productiilor de carne, Ministerul Agriculturii va acorda fermierilor suma de 120 lei/carcasa de porcine clasa E si 100 lei/carcasa de porcine clasa U, in valoare totala de 32.727. 450 lei, informeaza NewsIn.

De asemenea, in vederea imbunatatirii calitatii si a parametrilor de productie in cresterea efectivelor de pasari, se va acorda un sprijin financiar de 1,6 lei/cap pui broiler in valoare de 41.079.547 lei.

Totodata, pentru incurajarea productiei de oua de consum, va fi acordata fermierilor suma 0,05 lei/ou in valoare totala de11.334.246 lei.

In acelasi timp, pentru optimizarea calitatii productiei de miere de albine , Ministerul Agriculturii acorda fermierilor sprijinul financiar de 200 lei/ familia de albine, in cuantum de 3.048.920 lei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea