Financiar

#femei #studiu #barbati #economii

Studiu: Femeile economisesc diferit fata de barbati

Femeile economisesc mai putin decat barbatii in produse clasice de economisire , insa sunt mai inclinate catre investitii pe termen mediu si lung.

In cazul produselor clasice de economisire, de tipul depozit bancar sau cont de economii , tendinta generala este ca barbatii sa economisesca mai mult decat femeile, in medie cu 17%, releva un studiu intern al BCR efectuat pe portofoliul de clienti ai bancii.

Diferentele in comportamentul de economisire femei versus barbati sunt vizible in analiza pe segmente de varsta. Astfel, intre 30 - 40 ani, barbatii economisesc semnificativ mai mult decat femeile, in medie cu 23% mai mult. Dupa varsta de 40 de ani, diferentele dintre barbati si femei incep sa se aplatizeze: barbatii tind in medie sa economiseasca doar cu 15% mai mult decat femeile (sub media generala).

Cu toate acestea, decalajele sunt recuperate in ceea ce priveste produsele de economisire si investitii mai complexe. Pe segmentul fondurilor de investitii, raportul femei barbati este de 43% versus 57% din investitori, iar in cazul contractelor de economisire creditare disponibile prin BCR Banca pentru Locuinte , raportul se inverseaza - 54% femei versus 46% barbati in randul contractantilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea