Financiar

#cumparaturi romani #ins #cheltuieli romani #buget romani

STUDIU Cum isi cheltuiesc romanii banii. Renunta la distractie pentru vicii

Romanii cheltuiesc 8,1% din venituri pe bauturi alcoolice si tutun, mai mult decat bugetul alocat lunar pentru imbracaminte si incaltaminte- 6%.

Din cele mai recente date ale INS, romanii cheltuiesc pe activitati culturale si de recreere doar 5,9% din bugetul lunar, iar pe educatie suma infima de 0,2%, sub marja de eroare.

Costurile cu telefoanele mobile, Internetul si alte forme de comunicatii se ridica la 5,2% din bugetul lunar, mai multdecatbanii alocati sanatatii- 4,8% sau dotarii locuintei - 4,3%.

Potrivit datelor furnizate astazi de Institutul National de Statistica, in trimestrul al treilea din 2015, veniturile totale ale populatiei (calculate ca medii lunare pe o gospodarie) au fost de 2713 lei, iar cheltuielile totale au fost, in medie de 2351 lei lunar pe o gospodarie.

Veniturile banesti au fost, in medie, de 2.430 lei lunar pe gospodarie (916 lei pe persoana), iar veniturile in natura de 283 lei lunar pe gospodarie (107 lei pe persoana), mai arata INS.

Principalele destinatii ale cheltuielilor efectuate de gospodarii sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii si transferurile catre administratia publica si privata si catre bugetele asigurarilor sociale, sub forma impozitelor, contributiilor, cotizatiilor, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei (hrana animalelor si pasarilor, plata muncii pentru productia gospodariei, produse pentru insamantat, servicii veterinare), se arata in comunicatul INS.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea