Financiar

#studenti #imm #taxe #firme #antreprenori tineri

Studentii din Cluj au lansat cele mai multe afaceri in 2008

Statul a adoptat, inca din 2003, cateva masuri venite in sprijinul antreprenorilor tineri care ii scutesc pe acestia de plata anumitor taxe si impozite care trebuie platite la infiintarea firmei. Astfel, studentii cu spirit antreprenorial au sansa sa-si puna pe picioare propria afacere, numarul tinerilor afaceristi care si-au facut firma fiind aproape dublu in 2008 fata de anul precedent, potrivit datelor statistice ale Oficiului National al Registrului.

Cei mai multi studenti antreprenori care si-au inregistrat micile afaceri in 2008 au fost clujenii, care au lansat in total 189 de firme, in timp ce studentii din Mures s-au arata cei mai dezinteresati de aceasta provocare antreprenoriala, de la niciunul, in 2007, la unul, in 2008, scrie Gandul.

Numarul studentilor antreprenori a crescut, anul trecut

Daca la nivelul intregului an 2007 au fost inregistrate 989 de firme de catre studenti, conform CAEN (clasificarea activitatilor din economia nationala) rev 2, pe parcursul anului 2008, numarul acestora a fost de 1.994. Astfel, in numai doi ani, aproape 3.000 de studenti si-au pornit o afacere.

In ceea ce priveste inregistrarea firmelor conform CAEN REV 1., situatia sta putin diferit, in sensul ca doar cinci firme au fost inregistrate in 2008, ajungand la sfarsitul anului trecut la 1.207 firme. 

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea