Financiar

#romania #bani #economii #venituri #top european

Statistica: Aproape jumatate dintre romani evita sa faca economii

Aproape jumatate dintre romanii adulti nu economisesc bani. Aceasta este una dintre concluziile unui studiu de piata realizat de firma germana de cercetare TNS. Datele arata ca 48% dintre romani nu au pus deoparte niciun ban, acest rezultat plasand Romania pe ultima pozitie intr-un top european.

Clasamentul arata ca tara europeana in care se economisesc cei mai multi bani este Luxemburgul, 89% dintre cei intervievati precizand ca au pus bani deoparte.

In ceea ce priveste economiile personale realizate in 2012, sondajul a scos in evidenta ca jumatate dintre cetatenii Turciei si Marii Britanii au reusit sa puna mai multi bani deoparte in ultimul an. In schimb, 47% dintre spanioli, respectiv 52% dintre italieni au raspuns ca au economisit mai putin.

Cei mai multi europeni (49%) sunt de parere ca pot trai din economii circa trei luni. In schimb, un procent de 47% crede ca nu pot face acest lucru.

La sondajul TNS au participat 14.000 de persoane adulte din Romania, Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Spania, Austria, Cehia, Belgia, Franta, Italia, Germania, Luxemburg, Polonia si Olanda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea