Financiar

# somaj tehnic plata #somaj tehnic

Somajul tehnic, platit de stat pentru angajati daca companiile isi inceteaza activitatea

Statul va plati somajul tehnic pentru angajati in cazul in care companiile in care lucreaza decid sa isi inceteze activitatea in perioada de epidemie de coronavirus.

Ludovic Orban, premierul Romaniei, a anuntat, miercuri, in cadrul unei sedinte de Guvern, ca vor fi adoptate mai multe masuri pentru sprijinirea ecomoniei si a companiilor afectate de epidemia de coronavirus. 

Premierul a declarat ca statul va suporta somajul tehnic pentru angajatii din companiile care isi inceteaza activitatea. 

„Vom adopta un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate, dar va trebui să urmărim în continuare cu foarte mare atenție ce se întâmplă în economie, nu doar în cea românească, pentru a căuta să găsim soluții pentru a reduce impactul negativ.Deocamdată, măsurile la care ne-am gândit sunt măsuri de a susține financiar, de la buget, efortul de plată a ceea ce se numește șomajul tehnic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea