Financiar

# pret online #pret shopping online #magazin online #shopping online

Shopping in mall sau shopping online? Avantaje si dezavantaje

Patru din zece romani care au facut cumparaturi online anul trecut au cumparat haine. Importanta modei creste de la an la an, iar posibilitatile de a face shopping cresc exponential in mediul online. De ce shopping-ul online începe să câștige tot mai mulți adepți pe piața din România și de ce să ții seama atunci când vrei să plasezi o comandă ne spun reprezentanții Ciserom, una dintre companiile romanesti de traditie care de curand sunt prezente si intr-un magazin din mediul online. 

Timpul, cea mai importanta resursa

Unul dintre principalele beneficii ale cumpărăturilor online vizează economia de timp. Cu un simplu click scutești deplasarea înspre și de la centrele comerciale, drumurile între magazine și eviți cozile enorme de la casa de marcat în zilele de reduceri. Timpul pe care îl economisești îl poți valorifica petrecându-l alături de cei dragi sau făcând lucruri care te binedispun. În plus, după o sesiune de shopping online nu te vei simți la fel de obosită ca după una în mall, în care trebuie să faci față agitației și gălăgiei din jur, neoanelor puternice din magazine și muzicii de club de pe fundal.

Shopping pentru toata familia

Pentru o femeie, care pe lângă angajat este mamă și soție, timpul este cu atât mai prețios, iar cel alocat cumpărăturilor cu mult redus. Însă, cumpărăturile nu sunt doar pentru ea ci sunt și pentru membrii familiei. Cu mai puțin timp la dispozitie, mama-soție-angajată este nevoită, totuși, să facă de cel puțin 3 ori mai multe cumpărături. Magazinele online sunt, și în acest caz, o soluție la îndemână, care pe lângă timpul câștigat te ajută să reduci la minim cheltuielile cu cumpărături și obiecte inutile. În cazul produselor esențiale, de care nu te poți lipsi, dar care oferă o purtare îndelungată, cum sunt șosetele, alege să faci cumpărăturile o dată pe sezon, pentru toată familia.  

O mare de produse, pe care sa-l alegi?

Pentru că achizițiile vestimentare nu se compară cu cele de tehnologie, spre exemplu, iar un click pe mouse nu îți permite să simți textura și calitatea produsului, să vezi gradul de transparență al unui material sau pur și simplu cum se așează pe silueta, e important să cumperi de pe site-uri cunoscute sau recomandate de prieteni, cu produse originale pe care dacă tu nu ai avut ocazi să le testezi fizic au făcut-o cei apropiați. Optează pentru branduri de tradiție, care nu își permit să facă rabat de la calitate și pentru care produsele comercializate în mediul online sunt întocmai cu cele expuse în magazine.

Preturi mai bune

 

Cu toții ne uităm pe etichetă și alegem un produs influențați de prețul acestuia. De multe ori, găsim produse similare la prețuri diferite, unele deosebit de avantajoase, altele nejustificat de crescute. Când mergi din magazin în magazin este mult mai dificil să cântărești astfel produsele, iar de cele mai multe ori găsim variantele mai convenabile ca preț abia după ce am achiziționat déjà produsul căutat. Din lipsă de timp, de răbdare sau de oboseală ratăm cele mai bune oferte.

Online acest lucru este mult mai puțin probabil să se întâmple. Trecerea dintr-un magazin virtual într-altul este mult mai ușoară și deloc obositoare, iar riscul să ratezi cele mai bune oferte este diminuat. În plus, ai posibilitatea retururilor pe produse în cazul în care ce ai comandat nu coincide cu așteptările tale. Curierul se deplasează pentru tine, tu doar te bucuri de alegerile făcute și de noile tale achiziții. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea