Financiar

#masini #taxa auto #senat # autovehicul # modificare taxa auto # taxa pentru emisii poluante

Senatul a adoptat modificarea taxei auto

Proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prin care se modifica taxa de prima inmatriculare , a fost adoptat in Senat.

Proiectul prevede reducerea taxei cu pana la 25 la suta, dar si plata acesteia pentru masinile inmatriculate inainte de 2007, pentru care nu a fost achitata o astfel de taxa.

Taxa pentru emisii poluante este calculata, in noua forma, pe baza unor criterii precum: tipul monitorizarii, capacitatea cilindrica, emisia de dioxid de carbon , norma de poluare.

De asemenea, pentru calculul taxei se va lua in considerare si deprecierea autoturismului, potrivit unor coeficienti propusi de Guvern. Masinile vor fi taxate in functie de pe cantitatea de emisii cu impact asupra mediului produsa de acestia.

Prin actul adoptat de Senat se modifica taxa pe poluare pentru autovehicule prevazuta de Ordonanta de urgenta 50-2008, taxa criticata de Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea