Financiar

#imobiliare #oferte #piata #pret #scadere

Semne de normalitate pe piata imobiliara din toata tara

O analiza asupra segmentului rezidential, prezentata de www. imobiliare.ro , cel mai mare portal imobiliar din Romania, indica scaderi importante ale preturilor cerute de vanzatori pentru apartamentele din toata tara. Tendinta generala de scadere observata inca din a doua jumatate a trecut continua intr-un ritm accelerat atat in capitala, cat si in celelalte mari orase din tara.

Numarul ofertelor corecte creste


Agentiile imobiliare si proprietarii au inceput sa reactioneze la semnalele din piata. "Daca in urma cu cateva luni anuntam prezenta masiva pe piata a ofertelor eronate, in prezent lucrurile par sa se schimbe. Analiza de fata a luat in doar oferte garantate de catre agentiile imobiliare, in ceea ce priveste pretul, suprafata si locatia proprietatilor. Faptul ca numarul acestor oferte este in crestere, este un semn de normalitate si nu poate decat sa ne bucure. Tinand cont de aceasta stare de fapt, am lansat un evaluator virtual de pret, accesibil pentru toata lumea, pe baza ofertelor publicate pe portalul nostru de catre proprietari si agentiile imobiliare", afirma Adrian Erimescu, directorul general al portalului www.imobiliare.ro.

Bucuresti – Pretul apartamentelor vechi coboara sub 1.000 euro/mp

In capitala, unde tendinta de scadere este cea mai accentuata, un apartament cu doua situat intr-un bloc construit inainte de 1990 a ajuns sa fie scos la vanzare pentru un pret incepand cu 1.024 euro/mp. De exemplu, pentru un apartament cu doua camere cu o suprafata de 42 mp situat in cartierul Titan, pretul cerut este de 43.000 euro. Apartamentele cu trei camere sunt chiar mai ieftine, preturile pornind de la 908 euro/mp. In Drumul Taberei, preturile cerute de vanzatori pentru un apartament cu trei camere cu o suprafata de 65 mp pornesc de la 59.000 euro.

Brasov – 60.000 euro pentru un apartament cu trei camere confort 1

In municipiul Brasov, apartamentele cu doua camere din blocurile vechi sunt scoase la vanzare pentru preturi care pornesc de la 1.000 euro/mp. In ceea ce priveste apartamentele cu trei camere, acestea sunt si mai accesibile, existand oferte in piata la pretul de 800 euro/mp. Cine dispune de 60.000 euro poate sa cumpere in prezent un apartament cu trei camere cu o suprafata de 75 mp situat intr-unul din cartierele Brasovului.

Cluj-Napoca – chiar daca preturile scad, apartamentele raman deocamdata scumpe

Ceva mai scumpe, insa tot in scadere, sunt ofertele din Cluj-Napoca. Preturile pe metrul patrat cerute de vanzatori pentru un apartament cu doua camere pornesc de la 1.074 euro. Astfel, pentru un apartament cu doua camere, confort 1, cu o suprafata de 54 mp situat in zona Zorilor, clujenii pot negocia in jos pornind de la 58.000 euro. Apartamentele cu trei camere sunt usor mai ieftine, pretul pe metru patrat pornind de la 1.000 euro.

Constanta – ritm lent de scadere

Constanta ramane in continuare orasul in care ritmul de scadere a preturilor la nivelul segmentului rezidential este printre cele mai lente din tara. Pretul unui apartament cu doua camere scos la vanzare in Constanta porneste de la 1.148 euro/mp. In zona Tomis II, de pilda, pentru un apartament cu doua camere, confort 1, cu o suprafata de 48 mp, agentia imobiliara cere un pret de 56.000 euro. Apartamentele cu trei camere sunt mai ieftine, pretul pe metrul patrat pornind de la 929 euro.

Iasi – confort 1 la sub 800 de euro/mp

Capitala Moldovei prezinta cele mai mici preturi dintre orasele analizate. Pentru un apartament cu doua camere, confort 1, cu o suprafata de 60 mp situat intr-un imobil construit inainte de 1990, preturile cerute de vanzatori pornesc de la 767 euro/mp. In schimb, iesenii par sa pretuiasca mai mult apartamentele cu 3 camere, preturile pentru aceasta categorie incep de la 900 euro/mp.

Timisoara – vanzatorii banateni resimt criza

Tendinta de scadere a preturilor este resimtita din plin de catre vanzatorii din Banat. In Timisoara, pretul cerut in prezent pentru un apartament cu doua camere situat intr-un bloc construit inainte de 1990 porneste de la 818 euro/mp. Astfel, pe piata exista apartamente cu doua camere, confort 1, cu o suprafata de 55 mp situate in cartiere bune ale orasului, pentru preturi care incep cu 45.000 euro. Usor mai ridicate sunt preturile pentru apartamentele cu 3 camere, care pornesc de la 825 euro/mp.

Lansat in ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Portalul inregistreaza 260.000 de vizitatori lunar si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea