Financiar

#drepturi de autor #contributii asigurari de sanatate #pensie

Seitan: Angajatii platiti pe drepturi de autor vor plati CAS la stat

Guvernul lucreaza la un proiect de lege privind largirea bazei de impozitare care va impune tuturor angajatilor platiti cu drepturi de autor , conventii civile sau PFA-uri, sa plateasca contributii pentru pensie, sanatate si somaj la stat, a declarat ministrul Muncii, Mihai Seitan.

"Vom asigura o lege prin care PFA-urile, de care toata lumea vorbeste acum, conventiile civile, pe care le practica o buna parte din angajati, sa fie vazute ca elemente salariale, si care sa contribuie pentru pensie, sanatate si somaj", a declarat ministrul Muncii.

Intrebat fiind daca si salariatii platiti pe drepturi de autor si care platesc CAS la stat pe cartea de munca vor fi nevoiti sa plateasca contributii sociale separat si pentru DDA-uri, Seitan a precizat ca legea ii vizeaza si pe acestia, in conditiile in care si alti salariati care lucreaza pe carte de munca pentru doua locuri de munca platesc CAS de doua ori.

"Urmeaza un proiect de lege care se refera nu la majorarea de contributii, ci la largirea bazei de impozitare, ca in categoria celor care platesc CAS sa intre si cei care nu contribuie in prezent la pensii", a mai spus Seitan.

Drepturile de autor vor deveni contribuabile pentru pensie

Mihai Seitan a mai declarat ca drepturile de autor ar putea deveni contribuabile pentru pensie, sanatatate si somaj, ca orice salariu.

Potrivit ministrului Muncii, proiectul de lege va viza largirea bazei de impozitare, astfel incat in categoriile celor care platesc contributii sa intre si cei care nu contribuie in prezent.

"Vom asigura o lege prin care drepturile de autor de natura salariala, PFA-urile, conventiile civile sa fie vazute ca elemente salariale si sa devina contribuabile pentru pensie, sanatate, si somaj ca orice salariu", a sustinut Mihai Seitan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea