Financiar

#TVA 1 ianuarie 2017 #scadere TVA #tva

Scade TVA de la 1 ianuarie 2017!

Cota standard de taxa pe valoare adaugatA (TVA) va scadea, de la 20%, asa cum este acum, la 19%, dupa cum prevede Codul Fiscal la articolul 291.

Scaderea TVA-ului atrage dupa sine beneficii atat pentru agentii economici, cat si pentru consumatorii finali. Reducerea TVA-ului se reflecta in pretul de achizitie al clientului si intr-un final comerciantul ar trebui sa inregistreze o majorare a volumului de vanzari. Pana in acest punct toate aspectele sunt favorabile. Insa, cum nu exista o lege prin care agentii comerciali sa fie obligati ca o data cu scaderea TVA-ului sa reduca si preturile bunurilor/serviciilor este foarte probabil ca pentru consumatori aceasta modificare sa fie insesizabila, anunta contabilitateinbucuresti.ro.

Termenul limita pana la care companiile trebuie sa fie in conformitate privind noua cota de TVA este 1 ianuarie 2017. Emiterea de bonuri fiscale si facturi cu o cota de TVA eronata dupa aceasta data atrage dupa sine amenzi cu valori cuprinse intre 2.000 si 4.000 de lei. In afara de amendare companiile care nu se conformeaza noilor reglementari risca pierderea de clienti, posibilitatea de nedeductibilitate fiscala sau chiar riscul aparitiei unor litigii cu partenerii de afaceri.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea