Financiar

#europa #livrari gaze #rusia

Rusia intrerupe toate livrarile de gaze spre Balcani

Toate livrarile de gaz rus catre Bulgaria, Turcia, Grecia si Macedonia au fost sistate, in noaptea de luni spre marti, a anuntat un ministru bulgar citat de Reuters.

In acelasi timp, compania ucraineana a gazului Naftogaz a afirmat marti ca Gazprom a redus livrarile pentru Europa cu circa o treime, iar impactul va fi resimtit in tarile europene peste cateva ore.

Ca urmare, in dimineata zilei de marti, oficialii Romgaz au confirmat faptul ca livrarile de gaze catre Romania au scazut. La Ministerul Economiei este in desfasurare o sedinta de urgenta.

Si in Bulgaria situatia se anunta foarte dificila, Ministerul Economiei din tara vecina sustinand faptul ca tara vecina se afla intr-o "situatie de criza".

Afirmatia ministerului de resort a fost intarita si de Dimitar Gogov, directorul companiei de stat Bulgargaz, care a anuntat ca rezervele de gaz ale tarii s-ar putea termina in cateva zile, relateaza Sofia News Agency.

La randul lor, rusii sustin ca actiunile lor nu se indreapta impotriva tarilor europene, ci doar impotriva Ucrainei. Pentru a compensa scaderea volumului de gaz livrat Europei prin Ucraina, presedintele Gazprom, Aleksei Miller , a declarat ca vor incerca sa suplimenteze livrarile prin Polonia si Turcia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea