Financiar

#ministerul transporturilor #rovinieta #masini #soferi #amenda

Rovinieta devine electronica din august 2010

De la 1 august 2010, rovinieta autocolanta se va transforma intr-una electronica, potrivit unui proiect de Ordonanta de Guvern al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI). Astfel, de la data mentionata, nu vor mai fi eliberate roviniete autocolante, tariful de utilizare al drumurilor urmand sa fie achitat numai prin intermediul unui sistem informatic .

In motivarea proiectului, MTI spune ca in prezent nu exista o baza de date actualizata on-line astfel incat, la controalele efectuate in trafic, nu se poate sti cu certitudine ca rovinieta aflata la bordul vehiculului este conforma. Totodata, continua documentul ministerului, "se constata faptul ca foarte multi utilizatori nu achita acest tarif, ceea ce are impact asupra programelor de lucrari de modernizare si dezvoltare a retelei de drumuri nationale ,
lucrari ce au ca sursa de finantare si veniturile proprii realizate de CNADNR din incasarea tarifului de utilizare."

Potrivit MTI, introducerea noului sistem va elimina autocolantul matca - cupon, utilizatorul primind doar documentul de plata din partea distribuitorilor, in cazul in care doreste achitarea tarifului la acestia, sau o confirmare care atesta tranzactia, in cazul in care plata se efectueaza prin internet. Totodata, se va crea o baza de date cu vehiculele pentru care a fost achitat si este valabil tariful de utilizare si se va simplifica procedura de control prin utilizarea de sisteme de monitorizare a retelei de drumuri nationale din Romania, in regim permanent.

Noul sistem va face posibila controlarea in mod automat a tuturor vehiculelor, prin identificarea automata vizuala a numerelor de inmatriculare (numai imaginea din zona numerelor de inmatriculare), inregistrata la momentul tranzitarii, pozitia geografica de unde s-a facut inregistrarea, precum si controlarea in teren. In cazul controalelor in teren, nu vor mai fi oprite si controlate decat vehiculele pentru care exista suspiciunea ca detinatorii nu au achitat acest tarif.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea