Financiar

#voip #telefonie #internet #computer #serviciu

Romtelecom lanseaza un nou serviciu de VoIP, disponibil si celor care nu sunt clienti ai companiei

Romtelecom ofera, incepand cu aceasta saptamana, un serviciu de telefonie VoIP nu mit "Voce Online", prin care orice persoana interesata poate initia apeluri de pe calculator la orice numar de telefon fix, mobil sau international, a anuntat compania. Serviciul este destinat in principal celor care traiesc in strainatate si care isi pot suna de acum rudele din tara la tarife de pana la patru ori mai mici decat in cazul altor servicii PC2Phone si este disponibil oricarei persoane din Romania sau strainatate, indiferent daca este client Romtelecom sau nu, adauga comunicatul operatorului de telefonie.

Serviciul se afla in prezent in versiune "Beta" si ofera promotional persoanelor care isi creeaza un cont pana la data de 15 ianuarie 2010 un credit de 3 Euro care poate fi folosit pentru apeluri catre orice destinatie. Creditul de 3 Euro poate fi utilizat pentru mai mult de 250 de minute catre reteaua Romtelecom sau 150 de minute catre alte retele fixe din Romania sau 120 de minute internationale (in Uniunea Europeana, SUA si Canada). Dupa ce creditul asociat contului VoIP este consumat, acesta poate fi reincarcat online, cu ajutorul unui card bancar de credit sau de debit .

Clientii serviciului VoIP postpaid (cu plata pe factura Romtelecom), disponibil pana in prezent pentru clientii Clicknet, beneficiaza automat de noul plan de tarifare Voce Online, adauga comunicatul Romtelecom.

Tarifele pentru apelurile Voce Online sunt: 1 cent/minut (fara TVA) catre reteaua Romtelecom, 1,5 centi/minut (fara TVA) catre alte retele nationale fixe, 7 centi/minut catre retelele mobile nationale (fara TVA) si incepand de la 2 centi/minut catre destinatiile internationale (fara TVA). Tariful pentru SMS este de 4,5 centi/SMS, fara TVA. Apelurile intre utilizatorii Voce Online sunt gratuite.

Clientii prepaid pot folosi serviciul accesand site-ul voceonline.romtelecom.ro si utilizand, din fereastra browserului, aplicatia de tip “flash phone” disponibila la aceasta adresa sau orice aplicatie client SIP pentru PC sau pentru telefonul mobil.

VoIP (Voice over Internet Protocol) este o tehnologie prin care se ofera servicii de voce prin retelele IP, ca o alternativa la serviciile traditionale de voce. Serviciul presupune utilizarea serviciilor de internet de catre clienti si implicit a computerelor sau a altor echipamante conectate la internet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea