Financiar

#securitate #design #card #roman

Romanii vor carduri frumoase, nu neaparat sigure

Romanii vor carduri ieftine si frumoase, iar design-ul este mai important decat securitatea. Aceasta este principala concluzie a unui studiu efectuat de unul dintre cei mai mari producatori de carduri bancare, care spun si ca romanii au inceput sa plateasca din ce in ce mai multe servicii cu cardul.

Specialistii din domeniul bancar spun ca principalele probleme in ce-i priveste pe clientii romani, utilizatori de card sunt cele legate de lipsa de puncte de plata cu cardul si cultura romanilor. Astfel, in Romania, in iunie 2009, potrivit datelor Bancii Nationale, existau 9.553 de ATM-uri si 98.879 de POS-uri .

Cei care ofera carduri spun insa ca preferinta romanilor mai mult spre design decat spre securitate se datoreaza in principal lipsei de incredere in securitatea procesului in care se realizeaza platile.
"Respondentii la sondajul MasterCard pareau mai preocupati de designul cardului decat de securitate, iar aceasta este o problema de educare a pietei. Cred ca nu multi consumatori fac diferenta intre cardul cu banda magnetica si cel cu cip", a declarat pentru Gandul Denisa Mateescu, managerul MasterCard Europe Romania.

Pe de alta parte, specialistii au observat ca rata folosirii cardurilor a crescut, desi destul de putin, 8% dintre respondenti declarand ca folosesc cardul atunci cand cumpara mobila, sejururi de vacanta, bilete de avion sau aparate electronice si si mai putini achitand utilitatile cu plata cu cardul. "Intr-un fel este un semn bun, pentru ca nu merg cu diplomatul sa cumpere bunuri mai scumpe, dar este si un semn ca nu utilizeaza cardul zilnic", a adaugat Mateescu, pentru Gandul.

Potrivit datelor BNR, in Romania exista 11,3 milioane de carduri active.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea