Financiar

#rata #buget #finante personale #asigurare #asigurari #leasing #credite #credit #financiar #stiri

Romanii tin 40% din depozite in euro

Romanii tin 40% din economii in valuta, mult mai mult decat cehii si polonezii, care tin cel mult 16% din depozite in moneda straina . Ponderea ridicata a depozitelor in valuta in total sume economisite la banca semnaleaza increderea precara in propria economie si moneda nationala, sunt de parere analistii.

"Exista o inclinatie ridicata pentru plasamentele in valuta in tara noastra. Intr-o economie in care referinta euro este prezenta in multe segmente ale pietei, aceasta isi pune amprenta si asupra comportamentului de economisire . Aproximativ 40% din economisirea persoanelor fizice este denominata in valuta, nivel care s-a pastrat relativ neschimbat , intre 35 si 45%, in ultimii sapte ani, in ciuda procesului de convergenta parcurs de economia romaneasca si a cresterii de peste sapte ori a depozitelor populatiei", este de parere Mihail Ion, presedintele societatii de administrare Raiffeisen Asset Management.

 ( citeste continuarea in Ziarul Financiar )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea