Financiar

#prima casa #dosare #banci

Romanii se inghesuie sa depuna dosare pentru "Prima Casa" pana pe 15 februarie

De teama ca dupa 15 februarie nu se vor mai incadra in prevederile programului "Prima Casa", multi romani se grabesc in aceste zile sa isi depuna dosarele la banci ca sa ia un credit pentru o locuinta cu garantia statului, scrie Ziare.com, citat de Bloombiz.ro.

Recent, Executivul a adoptat o hotarare care prevede ca, pentru a putea beneficia de programul "Prima Casa", solicitantii trebuie sa aiba antecontractele de vanzare-cumparare incheiate pana in data de 15 februarie 2010 , inclusiv.

"Comparativ cu lunile din toamna anului trecut, acum se incheie mai multe tranzactii, pe baza programului "Prima Casa". Dupa 15 februarie, programul guvernamental va continua, dar va fi modificat, iar oamenii se tem ca nu se vor mai incadra in noile conditii.

Guvernul a anuntat ca doreste sprijinirea achizitiilor de locuinte noi, iar pana acum cele mai multe tranzactii au fost pentru locuintele vechi", a declarat reprezentantul unei agentii imobiliare .

Ridicarea plafonului garantat de stat la valoarea vehiculata de 80.000 de euro le ofera romanilor posibilitatea de a se orienta spre apartamente noi.

"Imbunatatirea programului Prima Casa va inlesni tranzactionarea apartamentelor noi. Noi vom continua sa oferim locuinte de calitate foarte buna la preturi competitive.

Clientii vor avea astfel sansa sa achizitioneze apartamente cu suprafete mai mari, comparativ cu anul trecut, care sa se plieze si mai mult pe nevoia de spatiu a unei familii", a declarat Asher Lax, director de vanzari la Adama.

De altfel, Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri anuntat ca va continua primirea si analizarea dosarelor de garantare pe tot parcursul anului, pana la epuizarea plafonului realocat anului 2010, de aproximativ euro .

"Conditia impusa de lege pentru eligibilitatea dosarului de garantare este ca antecontractele de vanzare-cumparare sa se incheie in forma autentica sau sub semnatura privata, cu data certa pana la 15 februarie 2010", au anuntat oficialii FNGCIMM.

Atentie la antecontractele de vanzare-cumparare

Oficialii FNGCIMM au sugerat beneficiarilor programului sa negocieze in antecontractele de vanzare - cumparare un termen de minim 65-75 de zile pana la finalizarea tranzactiei.

Pentru rezolvarea rapida a solicitarilor de garantare, prin eliminarea neconcordantelor, oficialii fondului au mai sfatuit beneficiarii sa fie atenti la coincidenta intre datele proprii de identificare din buletine/cartea de identitate, precum si datele de identificare ale vanzatorului si ale locuintei in toate documentele depuse, respectiv: antecontractul de vanzare/cumparare, declaratia pe proprie raspundere; extrasul de carte funciara , titlul de proprietate, raportul de evaluare.

Pana acum FNGCIMM a aprobat peste 12.000 garantii in cadrul Programului "Prima Casa", in valoare de peste 500 milioane euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea