Financiar

# tablete #aragaz #electrocasnice #cuptor cu microunde #televizoare #romani televizoare

Romanii investesc mai multi bani in televizoare decat in electrocasnice

Evolutia constanta a tehnologiilor ii determina pe romani sa fie la zi cu cele mai noi modele de televizoare si sa investeasca sume importante de bani in astfel de aparate. Nu acelasi lucru se poate spune despre aparatele electrocasnice, care au inregistrat vanzari mici in ultimii ani.

Conform unei statistici a unui retailer electroIT de top din Romania, 96,4% din gospodarii sunt dotate cu televizor color, in timp ce doar 94% dispun de aragaz, 79% dispun de frigider si 78% dispun de masina de spalat. In ceea ce priveste dotarea gospodariilor cu aspirator si cuptor cu microunde, cifrele sunt si mai mici: 67%, respectiv 35%.

Piata aparatelor electrocasnice a fost grav afectata de criza financiara izbucnita la sfarsitul anului 2008, cand a incetat acordarea creditelor doar cu buletinul. Romanii continua sa isi cumpere televizoare, odata cu aparitia unor modele noi, dar cand vine vorba despre electrocanice, asteapta ca acestea sa se defecteze pentru a le inlocui.

"Tehnologia si moda sunt cele mai cumparate de romani, ei preferad smart TV-urile, telefoanele mobile de ultima generatie si tabletele. Vanzarile de electrocasnice merg mai slab", a declarat Dragos Dinu, directorul retailerul electroIT Domo, pentru Ziarul Financiar.

Sursa foto: atelier.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea