Financiar

#imigranti #pib #bani #spania #romani

Romanii din Spania au trimis cei mai multi bani in tara dintre toate comunitatile de imigranti

Romanii care au lucrat in Spania au contribuit, anul trecut, la Produsul Intern Brut (PIB) cu 7,5% mai mult fata de valoarea financiara trimisa acum doi ani, in timp comunitatile de imigranti straine au redus sumele trimise in tarile de origine . Astfel, in ciuda crizei financiare pe care statele din Vest au resimtit-o mai devreme, muncitorii romani au reusit sa trimita, in 2008, 325 de milioane de euro, arata un studiu citat de cotidianul spaniol El Pais .

Comunitatea romaneasca de muncitori din Spania au trimis, anul trecut, 325 de milioane de euro, fata de 303 milioane in 2007, cu 7,5% mai mult fata de anul precedent, in pofida crizei economice mondiale, potrivit unui studiu citat de cotidianul spaniol El Pais .

Acelasi studiu arata ca celelalte comunitati de imigranti au redus sumele trimise in tarile de origine, valoarea banilor trimisi de columbieni si ecuadorieni in tarile de origine scazand cu 28%
, respectiv 23%, fata de sumele trimise de romani. Astfel, suma totala de bani trimisa de imigrantii din Spania in tarile lor de origine a scazut in 2008 cu 4%.

Daca in 2007 strainii au trimis acasa 2,02 miliarde de euro, in 2008 suma a scazut cu 81 de milioane, ajungand la 1.939 de milioane de euro.

Atat impactul crizei economice, cat si faptul ca multi imigranti si-au adus familiile si s-au stabilit la Madrid, sunt doua dintre motivele pentru care sumele trimise de forta de munca in tara de origine a scazut in ultima perioada, a explicat Inigo More, de la Remesas.org.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea