Financiar

#uniunea europeana #romania #taxe # tranzactii financiare

Romania va fi de acord cu taxa pe tranzactii financiare la nivelul UE

Pozitia Romaniei privind Uniunea economica si monetara de la nivelul UE a fost adoptata, marti, de Executiv printr-un memorandum al ministerelor Finantelor, Afacerilor Externe si Afacerilor Europene.

In document se arata ca Romania va fi de acord cu introducerea unei taxe pe tranzactii financiare. Andrei Zaharescu, purtatorul de cuvant al Guvernului, a tinut sa precizeze ca aceasta taxare va fi introdusa in masura in care va exista un acord in acest sens in cadrul Uniunii Europene.

In septembrie 2011, Comisia Europeana a propus taxarea tuturor tranzactiilor derulate intre institutii financiare (burse, banci, companii de asigurari, companii de investitii etc).

Aceasta taxa se va aplica daca cel putin una dintre institutiile financiare are sediul in UE. Taxa va fi valabila inclusiv in conditiile in care tranzactiile se desfasoara in afara spatiului comunitar.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea