Financiar

#industrie comenzi crestere #romania letonia industrie #criza financiara economica

Romania si Letonia, singurele tari din UE cu cresteri ale comenzilor in industrie

Letonia si Romania au fost singurele state membre ale UE care au raportat in noiembrie 2008 cresteri ale comenzilor industriale in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2007.

Ritmul anual de crestere a comenzilor industriale noi din Romania s-a temperat la 2,7% in noiembrie, dupa ce in octombrie, Romania se clasase pe prima pozitie in cadrul blocului comunitar, cu un avans al comenzilor noi de 17,6%, potrivit datelor revizuite ale biroului european de statistica.

Letonia a avut, in penultima luna a anului trecut, cel mai semnificativ avans al comenzilor noi din industrie fata de aceeasi luna din 2007, de 11,1%.

In noiembrie 2008, cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Spania - unde comenzile industriale noi s-au comprimat cu 33,4% -, Danemarca (-31,2%), Cehia (-30,2%) si Germania (-29,3%). Eurostat a publicat date de la 20 state membre pentru noiembrie, comenzile industriale noi inregistrand scaderi fata de luna similara din 2007 in 18 dintre acestea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea