Financiar

Romania se confrunta cu un deficit al depozitelor de gaze

Romania se confrunta cu un deficit al depozitelor de gaze, fata de media europeana, si ar trebui sa dubleze capacitatile de inmaga-zinare pentru a-si putea asigura independenta consumului in perioada de iarna, in eventualitatea opririi livrarilor din exterior, apreciaza un reprezentant al Rompetrol .

"La un moment dat Romania va trebui sa construiaca mai multe depozite subterane de gaze, pentru ca avem mult mai putine fata de media statelor din UE. Practic, ar trebui sa ne dublam capacitatea de stocare a gazelor, de la nivelul de trei mi-liarde de metri cubi cat exista acum", a declarat, ieri, directorul general adjunct al Rompetrol Well Services, Adrian Stanescu, prezent la un seminar pe teme de petrol si gaze la Ploiesti.

Astfel, Romania ar trebui sa dispuna de o capacitate totala de inmagazinare a gazelor de 6 mi-liarde metri cubi, echivalent cu o treime din consumul anual. Cele mai multe depozite de gaze din Romania sunt operate de producatorul de stat Romgaz Medias.

Continuarea in Curierul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea