Financiar

Romania se afla in continuare pe harta de investitii a Europei

"Romania se afla in continuare pe harta de investitii a Europei", a declarat pentru The Money Channel, Dana Denis-Smith, CEO al MarkerGlobal Londra, companie specializata pe analiza de risc in pietele emergente. Directorul executiv al companiei londoneze a mai precizat ca, pe langa sectorul imobiliar romanesc, investitorii britanici sunt atrasi de industria componentelor auto.

Unul dintre sectoarele cele mai atractive pentru investitorii britanici in Romania, este cel al componentelor pentru industria auto . "Sunt investitii destul de multe in componentele din industria de masini, sunt destul de multi investitori britanici care au fabrici sau contracte cu producatori locali. Deci pare sa fie o industrie foarte atractiva pentru ei. Intrebarea mai interesanta este de ce nu vin marile nume britanice. De exemplu, Barclay's. Nu vorbesc de partea de investitii a Barclay's, ci de partea de banca pentru consumatorii de rand", a declarat CEO MarkerGlobal Londra.

Romania reprezinta in continuare un punct de interes pentru investitorii britanici, considera Dana Denis-Smith. "Romania va fi mereu pe harta pentru marile companii britanice pentru simplul fapt ca fiecare intitutie care se respecta are un departament de dezvoltare a afacerilor care e in continua cautare de investitii noi profitabile. Deci, din punctul acesta de vedere, Romania nu a cazut de pe harta Europei".

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea