Financiar

#bani europeni #bani nerambursabili #bani europeni romania

Romania primeste 306 milioane de euro, bani nerambursabili

Romania va beneficia de aproximativ 306 milioane de euro finantare nerambursabila aferenta Spatiului Economic European 2009-1014, potrivit memorandumurilor semnate miercuri la Palatul Victoria.

"In foarte scurt timp, operatorii de program in colaborare cu ministerul Afacerilor Europene vor elabora fise de program, in care vor fi detaliate ariile de finantare, beneficiari, valoarea proiectelor, lista cheltuielilor eligibile si procedurile de lucru", a spus ministrul afacerilor europene Leonard Orban .

Banii alocati tarii noastre vor acoperi finantarea pentru captarea si stocarea carbonului, inovare industriala nepoluanta, fondul global pentru munca si dialog, dezvoltarea sociala, energie regenerabila si schimbari climatice.

Granturile SEE sunt menite sa reduca discrepantele sociale si economice in tarile SEE, dar si sa consolideze cooperarea dintre statele donatoare si tara care primeste finantarea. Pentru perioada 2009-2014, Romania ocupa locul doi in topul celor mai mari beneficiari ai asistentei financiare din partea Norvegiei, Islandei si Lichtenstein .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea