Financiar

Romania poate adopta euro in 2014 cu o politica economica echilibrata

Mentinerea unei politici bugetare stranse si continuarea reformei ar putea fi solutiile corecte pentru ca tara noastra sa adopte moneda europeana in 2014.

Romania va adopta euro in 2014, daca ia serios in calcul deficitul de cont curent si nu ignora turbulentele de pe pietele internationale, in opinia fostilor ministri de finante, Ionut Popescu si Daniel Daianu .

"Deficitul de cont curent este ca o boala a copilariei. Nu se putea sa nu avem un deficit de cont curent in conditiile in care investitiile straine directe au fost atat de masive." a declarat fostul ministru de finante Ionut Popescu pentru The Money Channel.

"Inflatia, asa cum a fost gandita, ca un criteriu de intrare in zona monedei unice, avea in vedere tari cu economii asezate, tari relativ dezvoltate, care nu sufereau un proces de ajungere din urma," a explicat prin telefon pentru The Money Channel Daniel Daianu, fost ministru de finante.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea