Financiar

#evaziune fiscala #uniunea europeana #contribuabil

Romania, locul doi in UE in privinta evaziunii fiscale

Contribuabilii din Romania nu se grabesc sa-si declare veniturile. Potrivit datelor Asociatiei Contribuabililor Italieni, preluate de agentia bulgara de presa Novinite, la capitolul evaziune fiscala tara noastra ocupa locul al doilea in Uniunea Europeana.

Statistica arata ca in Romania 42 % din sumele taxabile sunt nedeclarate. Primul loc al clasamentului ii revine Italiei, cu 51 de procente.

In Bulgaria, 37 % din venituri raman nedeclarate, vecinii nostri de la sud de Dunare ocupand locul al treilea in acest top, pe urmatoarele doua pozitii situandu-se Estonia (37 %) si Slovacia (32 %).

In schimb, Suedia este tara in care rata evaziunii fiscale inregistreaza valoarea cea mai scazuta (8 %), urmata de Belgia (10 %) si Marea Britanie (12 %).

Studiul a fost realizat pe baza datelor furnizate de agentiile care lupta impotriva evaziunii fiscale din tarile membre ale Uniunii Europene.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea