Financiar

Romania, locul 7 in UE la cresterea productiei industriale in februarie

Romania s-a plasat in februarie pe pozitia a saptea in Uniunea Europeana in functie de evolutia productiei industriale, cu o crestere de 4,4% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007, potrivit datelor biroului european de statistica , Eurostat .

Comparativ cu luna ianuarie, productia industriala a Romaniei a crescut cu 1,8%, plasandu-se pe locul al patrulea la nivelul Uniunii.

In luna ianuarie, Romania a ocupat pozitia a cincea in UE, cu un avans al productiei industriale de 5,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Avansul fata de luna decembrie a fost de 2,3%.In ceea ce priveste Romania, datele Eurostat difera fata de cele comunicate de Institutul National de Statistica (INS). Astfel, in luna februarie, raportat la luna similara din 2007, productia industriala a urcat, potrivit INS, cu 7,7%, sustinuta de energia electrica si termica, gaze si apa (+11,6%) si de industria prelucratoare (+8,7%). In acelasi timp, industria extractiva s-a redus cu 5,4%.

Continuarea in Curierul National

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea