Financiar

#Black Friday 2017 oferte #Black Friday 2017 Romania #black friday 2017

Romania fura startul Black Friday 2017! Cand are loc Vinerea Neagra si cum previi inselaciunile

Conform traditiei americane, Black Friday 2017 are loc in ultima vineri a lunii noiembrie, adica pe 24 noiembrie 2017. In Romania, Black Friday 2017, ajunsa la cea de-a saptea editie, se organizeaza in data de 17 noiembrie 2017. De fapt, Black Friday a inceput chiar de astazi, 27 octombrie, pentru clientii unuia dintre principalii retaileri de produse electroIT din tara!

In Romania, ca urmare a experientei anilor trecuti si a intersului cumparatorilor, este posibil sa avem doua perioade de reduceri de Black Friday, care se pot extinde peste ambele weekend-uri.

Un studiu realizat de Kantar Millward Brown dupa editia de anul trecut, citat de stirileprotv.ro, a aratat ca 94,3% din populatia cu varste cuprinse intre 18 si 50 de ani a auzit de Black Friday. Acelasi studiu a confirmat preferinta tot mai ridicata a romanilor pentru cumparaturile online: de Black Friday, 47,5% din cei care au achizitionat ceva au comandat online, in timp ce pentru offline au optat 41,5%, iar 11% au imbinat ambele modalitati.Indiferent de modalitatea pe care o alegi pentru a-ti cumpara produsele ravnite, Asociatia pentru Protectia Consumatorului iti recomanda sa tii cont de cateva sfaturi.

De Black Friday gasesti reduceri mari la mai toate categoriile de produse, inclusiv IT&C, electronice, electrocasnice, console de jocuri, cosmetice, haine, incaltaminte, accesorii, decoratiuni si chiar masini sau excursii de vis peste hotare. Ai, asadar sansa de a bifa cat mai multe dorinte de pe lista de cumparaturi la costuri mult mai mici, cu pana la 90% mai mici decat ai face-o intr-o zi obisnuita. De aceea, este indicat sa-ti o lista cu produsele pe care intentionezi sa le achizitionezi, in functie de prioritati.

"Consumatorii ar tebui sa stie ca sunt protejati indiferent de unde cumpara sau de faptul ca achizitioneza un produs la pret intreg sau reducere. Si daca tot vorbim de reduceri , cateva lucruri sunt bine de stiut:
- faceti o lista cu produsele pe care doriti sa le achizitionati si cu preturile actuale ale acestora. Acest lucru va va ajuta sa evitati falsele reduceri de preturi, de exemplu atunci cand comerciantii maresc pretul si aplica procentul de reducere la pretul astfel majorat;
- verificati cu atentie modul in care este afisata reducerea pe site sau pe eticheta produsului. Pretul nou redus trebuie indicat prin raportare la pretul vechi, fie prin afisarea alaturi de acesta, barat, fie prin indicarea procentului de reducere sau prin combinarea ambelor modalitati;
- nu cadeti in capcana ofertelor care anunta mari reduceri de preturi doar pentru a va atrage sa intrati in magazin. Verificati pentru fiecare produs in parte daca sunt respectate regulile amintite mai sus pentru indicarea reducerii;
- in cazul in care comandati online, verificati cu atentie, inainte de a trimite comanda, daca preturile produselor din cosul de cumparaturi este acelasi cu pretul redus indicat atunci cand ati ales produsul.
Si nu uitati, regulile privind garantia produselor se aplica indiferent de pretul la care ati facut achizitia, asa ca va puteti astepta ca produsele comandate la pret redus sa aiba aceeasi calitate si sa functioneze in parametri normali" sunt sfaturile Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania.

Sursa foto: trustedreviews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea