Financiar

#pib romania #andreea paul vass #pib #crestere PIB

Romania este pe locul 6 in UE la cresterea PIB-ului

PIB -ul Romaniei a inregistrat a sasea cea mai mare crestere din Uniunea Europeana (UE) in trimestrul patru din 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Fata de trimestrul anterior a inregistrat o scadere cu 0,2%, ceea ce ne pozitioneaza pe locul 12 in UE, se arata intr-o analiza realizata de consilierul de stat al primului ministru Andreea Paul Vass .

Potrivit Institutului National de Statistica, in cel de-al patrulea trimestru din 2011, PIB-ul a scazut cu 0,2% fata de trimestrul anterior (serie ajustata sezonier ) si a crescut cu 1,9% fata de perioada similara din 2010 (serie bruta).

In ultimul trimestru al anului trecut, PIB-ul s-a ridicat la 184 miliarde lei, la preturi curente. In aceasta perioada, cresterea PIB-ului a fost sustinuta in special de sectorul constructiilor, care a crescut cu 5,7% in trimestrul al patrulea din anul 2011, urmat de agricultura, silvicultura si pescuit (3,1%) si de industrie (2%).

Cea mai mare majorare au inregistrat-o activitatile de spectacole, culturale si recreative.

Aceste evolutii pozitive au contracarat efectul negativ pe care evolutia exportului net l-a avut asupra PIB-ului, ca urmare a cresterii mai accentuate a importurilor (5,4%), comparativ cu cea a exporturilor (4%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea